Ledarskapsutbildning av Alvaro

Fredagen den 3 juli fick vi besök av Alvaro. Alvaro redovisade massor om ledarskapsutbildning, budskapet med utbildningen var att lära oss och få en bild av hur det är att leda exempelvis en grupp. Han lärde oss om värderingar och hur man inte ska gruppera folk i olika kategorier, så som allas åsikter och tankar är väldigt viktigt för att ta ett konsensusbeslut. Konsensus innebär en överenskommelse inom en grupp människor.

Vi fick göra olika övningar. Det flesta handlade om att tänka kritiskt och hur vi skulle klassa människor med olika stereo typer utifrån våra egna beslut i grupp. Vi fick även lära oss att diskutera, samarbeta och att ta konsensusbeslut. Vi skrev även våra egna mål i livet och hur vi ville uppnå målen. Vi fick lära oss om ”SMART” mål som är användbar och viktigt för målen att uppnås.
SMART står för:
S PECIFIKT
M ÄTBAR
A CCEPTBART
R EALISTISKT
T IDBESTÄMD

Redan slutet av dagen hade vi fått massor med kunskaper om ledarskap. Utbildningen var väldigt lärorikt och Alvaro gjorde det roligt med olika övningar och samarbeten. Alvaro var nog medveten om att det hade varit en tråkig redovisning/utbildningen utan bensträckare, övningar och diskussioner.

Blogginlägg av:
Seyma och Zaki