Besök på SR & SVT

TJA TJA BLOGGEN!

På tisdag den 30onde juni så besökte vi SR & SVT. Hos Sveriges Radio fick vi träffa Maud Johansson, som är programchef för P4 och Rouzbeh Djalaie som var tidigare chefredaktör och ansvarig för Norra Sidan.
Vi fick lära oss litegrann om hur de jobbar och se vad de gör. Vi gick runt och såg olika s.k. ”stationer”, där Maud berättade för oss vad de gjorde. Vissa arbetar med att skriva och andra med att spela in våra vardagliga radio program. Maud lät oss även prov-spela egna inslag!
När vi var klara med det fick vi gå ner till ”Ekot”, där vi kollade på medan SR:s inslag Ekot sändes live. Vi fick också prata med Ekots producenter, som berättade för oss om hur det går till.

 

Efter besöket hos SR, tog vi lunch paus och därefter drog vi vidare mot SVT.

 

Nina Ismail som är en av SVT:s programinköpare, tog emot oss där och därefter mötte vi Dag Strömqvist som guidade oss runt i mesta delen av SVT:s byggnad. Vi fick se olika studios där de spelar in bl.a. Bolibompa, Let´s dance, Skavlan, och resterande program. Dag berättade för oss hur saker och ting fungerar och går till, varför man använder vissa saker, vad man gör och liknande.

Dagen avslutades med att Dag och Nina pratade om SVT och om hur vi skulle kunna vara en del av det.

Vi tyckte att dagen var väldigt lärorik, intressant och bra! Det öppnades nya intressen för många av oss och vi kunde ta med oss från dagen att ingenting är omöjligt!

 

Ha det bra!!! ☺
Kristina & Ninne