Föreläsning med Rami Alkamizi

Vad händer bloggen!

I onsdags höll Rami Al-Khamisi en lärorik och inspirerande föreläsning i Husby Träff. Föreläsningen handlade om juridikens roll och betydelse i samhällen i allmänhet men även juridik i Sverige i synnerhet. Syftet med föreläsningen var att öka medvetenheten bland unga om hur den ofta så byråkratiska juridiken faktiskt appliceras i praktiken.

Under större delen av föreläsningen redogjorde Rami för delar av den svenska straffrätten. Däribland olika brott och dess påföljder, straffrättens olika principer såsom humanitetsprincipen och proportionalitetsprincipen men även konkreta exempel på straffrätt i praktiken i form av fall och domar. Vi fick även höra om Sverige som rättsstat och hur olika rättsliga processer går till i verkligheten.

Föreläsningen var väldigt uppskattad av deltagarna då Rami lyckades inkludera publiken genom frågor, intressanta diskussioner och spännande fall. Det var en tydlig röd tråd genom hela föreläsningen vilket underlättade för publiken att förstå och ta in budskapen.

Avslutningsvis skulle vi alla från bloggen vilja tacka Rami för en lärorik och minst sagt intressant föreläsning.

Ha det bäst!