Lokal organisering och projektledning

Hej bloggen, Havan här!
 
Den 8 juli fick vi besök av Melody Farshin och Isseyas De, som höll en föreläsning om Lokalorganisering och Megafonen, dessutom höll Atusa Rezai en utbildning om projektledning. 
 
Dagen började med Melody och Isseyas föreläsning som handlade om deras medverkan i Megafonen som är en organsiation som kämpar för social rättvisa. De berättade om sig själva och deras medverkan i organisationen, och berättade om varför de ville medverka i megafonen. Vi fick därefter i uppdrag att uppmärksamma ett problem i våra orter som vi vill åtgärda, och hur vi då skulle åtgära det. Vi fick jobba i grupper och sedan redovisa våra ideer, tankar och förslag kring problemen. Allas ideer var väldigt intressanta. 
 
 
Senare på dagen höll Atusa sin utbildning om projektledning. Om hur man går tillväga från en ide till ett projekt eller verksamhet. Hon berättade om att man måste börja med att göra en projektplan som innebär att man skriver hur man ska gå tillväga för att utföra projektet och bakgrunden till varför man vill göra projektet. Hon förklarade  också mycket om ideelt arbete och vad det innebär. Mot slutet av utbildningen berättade hon också om hur man kan finansiera sitt projekt och hur och vart man kan söka bidrag.
 
 
Dagen var väldigt intressan och oehört lärorik, men också väldigt inspererande.