Retorik föreläsning

Hello bloggen!
 
Havan här, ska berätta lite om vad vi gjorde den 7 juli när Emma Dominguez kom till rädda barnen för att hålla en liten retorik föreläsning då vi också fick skriva ett tal och sedan hålla det inför gruppen. 
 
Dagen började med att hon berättade om retorik och hur man bygger upp ett tal, hon förklarade dessutom begreppen ethos pathos och logos. Vi byggde sedan gemensamt upp ett argumenterande tal och hon gick igenom dispositionen och i vilken ordning de olika delarna i talet skulle gå i. Vi gjorde dessutom olika övningar för att försöka hjälpa scenskräcken och nervositeten inför att hålla tal. En övning vi gjorde var att stå framför gruppen och vara tyst i 30 sekunder, en annan övning vi gjorde vara att berätta ett sommarminne och sedan stå framför alla och skrika ut den och överdriva med rösten vilket var väldigt svårt. 
 
Efter övningarna fick vi uppgiften att skriva ett eget tal om en orättvisa i samhället eller något man vill ändra på, alla höll ett tal och alla var väldigt duktiga. Dagen var väldigt lärorik och intressant.